Dolby® Atmos™

'The Next Big Thing' in Surround Sound

Immersive audio

5.1 Surround heeft een officiële opvolger: Dolby Atmos.
Audio heeft de derde dimensie gekregen in de vorm van de nieuwste standaard op het gebied van ‘immersive sound’.

Home cinemasets worden steeds beter, TV’s hebben steeds hogere resoluties, en het bijbehorende geluid is door Dolby Atmos nu minstens net zo spectaculair.

Door de levensechte geluidsbeleving ben je niet alleen maar kijker;  je maakt deel uit van wat je ziet. Het doel: een ervaring die bijna niet van de realiteit te onderscheiden is.

Dolby Atmos wordt gekenmerkt door geluid dat onder andere van boven komt. Als men thuis Dolby Atmos wil ervaren, kan men speakers in het plafond plaatsen, upfiring speakers op een bestaande 5.1 setup plaatsen, en zelfs Dolby Atmos soundbars behoren al tot de mogelijkheden.

Dolby Atmos is object based audio, ofwel bepaalde geluiden worden als object in de 3D ruimte geplaatst. De engineer bepaalt waar een geluid zich behoort te bevinden, of waar vandaan een geluid zich beweegt in de ruimte. Welke positie dit ook is, op elk Dolby Atmos systeem zal dat specifieke geluid op exact dezelfde positie weergegeven worden. Om Dolby Atmos voor uw content beschikbaar te maken, is het noodzakelijk de audio in dit formaat te masteren. Hiervoor kunt u bij ons terecht. Creative Sounds is door Dolby gecertificeerd, en heeft de beschikking over de noodzakelijke omgeving en hardware om dit te kunnen verzorgen. We zullen het hele proces begeleiden zodat u uiteindelijk een master in handen heeft die klaar is voor gebruik.

Een klein voorproefje.

Een klein voorproefje. Je ervaart er bijvoorbeeld hoe het is om een vliegtuig levensecht over te horen en voelen vliegen. Hetzelfde geldt voor de surround audio regenbui waarin je terecht komt. Je zou bijna naar een paraplu willen grijpen!

Dolby Atmos wordt in de bioscoop al veel gebruikt. Daar ervaar je een extra dimensie in het geluid. Je belevenis wordt direct intenser. Creative Sounds kan deze dimensie ook aan jouw productie toevoegen. Gewoon voor thuis, op de bank.